Νέες Τεχνολογίες για τη Φροντίδα της Άνοιας – Ενημέρωση

Νέες Τεχνολογίες για τη Φροντίδα της Άνοιας – Ενημέρωση

bg image

Η άνοια, αν και δεν αποτελεί φυσιολογικό στάδιο της γήρανσης, προσβάλει το 5-7% των ατόμων άνω των 60 ετών, φθάνοντας τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, μέχρι το 2050, ο αριθμός τους αναμένεται να τριπλασιαστεί.

Λόγω έλλειψης φαρμακευτικής θεραπείας, μία από τις κύριες θεραπευτικές και προληπτικές προσεγγίσεις για την άνοια είναι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, όπως η φυσική και πνευματική άσκηση, υπό την παρακολούθηση επαγγελματιών υγείας. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις βασίζονται σε ανθρώπινη παρατήρηση, όπως οι μαρτυρίες του ίδιου του ατόμου και των συγγενών του, που πολλές φορές αποδεικνύονται αναξιόπιστες και υποκειμενικές, ενώ συχνά το άτομο χρήζει συνεχούς παρακολούθησης σε κλινική ή οίκο ευγηρίας.

Οι νέες τεχνολογίες, όπως η βιοτεχνολογία, οι αισθητήρες, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), υπόσχονται να δώσουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με τρόπο αποδοτικό, εύχρηστο και οικονομικά προσιτό, προλαμβάνοντας την επιδείνωση, ώστε οι ασθενείς να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής και παρατεταμένη ανεξάρτητη διαβίωση.

Η εκδήλωση με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες για τη Φροντίδα της Άνοιας – Ενημέρωση και Ευκαιρίες Συμμετοχής στην Έρευνα» έχει διπλό σκοπό:
1. Την ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας για τη φροντίδα της άνοιας, την έρευνα και τις πιλοτικές δοκιμές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
2. Το κάλεσμα ηλικιωμένων και ατόμων με άνοια, καθώς και των περιθαλπόντων τους, για συμμετοχή στην έρευνα.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προς ενημέρωση, όπως επαγγελματίες υγείας, πληροφορικής, ανθρωπιστικών επιστημών κ.α., ηλικιωμένοι και άτομα με άνοια καθώς και οι περιθάλποντές τους
* Είσοδος Ελεύθερη

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, συμπληρώστε τη Φόρμα Εγγραφής στην Εκδήλωση https://forms.gle/VcFqqmC4vcfsfawe7
ή Επικοινωνήστε μαζί μας: 6942916623 – iouliettalaz@iti.gr

Στην έρευνα καλούνται να συμμετέχουν ηλικιωμένοι και άτομα με άνοια, καθώς και οι περιθάλποντές τους, συμπληρώνοντάς τη Φόρμα Συμμετοχής στην Έρευνα.
* Η συμμετοχή στην έρευνα είναι δωρεάν και εθελοντική. Οι συμμετέχοντες ωφελούνται οι ίδιοι, είτε μέσω τη χρήση νέων τεχνολογιών, είτε λαμβάνοντας υπηρεσίες ευεξίας δωρεάν, ή απλώς διαμορφώνοντας τις μελλοντικές τάσεις της έρευνας σύμφωνα με τις εμπειρίες τους, ενώ ωφελούν επίσης το κοινωνικό σύνολο με τη συνεισφορά τους.

Για συμμετοχή στην έρευνα, συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής στην Έρευνα
https://forms.gle/9eUa9iTi2rrkXujM7
ή Επικοινωνήστε μαζί μας: 6942916623 – iouliettalaz@iti.gr

Διοργάνωση
Ερευνητικό Έργο «υποστηρίΖΩ» – http://ypostirizo-project.gr
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) – http://certh
Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) – http://iti.gr
Κέντρο Ευεξίας Buddha Libre – http://buddhalibre.gr
Επιστημονικός Υπεύθυνος – Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης
Ερευνητές – Δρ. Θάνος Σταυρόπουλος, Κα Ιουλιέττα Λαζάρου, Δρ. Σπύρος Νικολόπουλος

Υποστήριξη
Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer – Alzheimer Hellas
Ιατρική Σχολή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επιστημονική Υπεύθυνος – Δρ. Μάγδα Τσολάκη
ARX.NET

Leave a Reply