Κοινοπραξία

Κοινοπραξία

bg image

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1

EKETA

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Το ΕΚΕΤΑ έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα σε ερευνητικές  περιοχές με μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως: Ενέργεια, Περιβάλλον, Νέα Λειτουργικά Υλικά, Βιομηχανικές Διεργασίες, Πληροφορική, Τηλεματική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Αγροβιοτεχνολογία, Επιστήμες Υγείας, Μηχανοτρονική, Αγροτεχνολογία καθώς επίσης και σε διάφορες διαθεματικές επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που προκύπτουν από τα παραπάνω. Στη σημερινή του μορφή το Κέντρο περιλαμβάνει τα ακόλουθα πέντε (5) ινστιτούτα:

Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ): Βιώσιμη και Καθαρή Ενέργεια, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες,  Χημικές και Βιοχημικές Διαδικασίες, Προηγμένα Λειτουργικά Υλικά

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ): Πληροφορική, Τηλεματική και Τηλεπικοινωνίες

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών  (ΙΜΕΤ): Βιώσιμη Κινητικότητα και Συνδυασμένες Μεταφορές

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ): Αγροβιοτεχνολογία, Μεταφραστική Ιατρική Έρευνα, Πληροφορική Βιοδεδομένων Μεγάλης Κλίμακας

Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ): Μηχανοτρονική, Αγροτεχνολογία, Βιοιατρική, Κινησιολογία

Το ΕΚΕΤΑ είναι στην ουσία ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ερευνητικό κέντρο που διασφαλίζει ετησίως περίπου 25εκ € από τις παρακάτω πηγές:

  • >30% από διμερή συμβόλαια με τις βιομηχανίες
  • >60% από ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα
  • <10% από θεσμική κρατική χρηματοδότηση
  • Στο ΕΚΕΤΑ σήμερα εργάζονται περισσότερα από 700 άτομα στην πλειοψηφία τους επιστήμονες. Το ΕΚΕΤΑ έχει λάβει πολλά βραβεία και σημαντικές διακρίσεις όπως το European Descartes Prize, European Research Council (ERC) Advanced Grant, Microsoft International Contest Prize, the Trading Agents Competition Award και πολλά άλλα ενώ κατατάσσεται στα 20 πρώτα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα με βάση την υψηλή συμμετοχή του στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του HORIZON 2020. Επίσης, εχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 1.200 ερευνητικά έργα (με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 450 Μ€ και με περισσότερες από 1.100 διεθνείς συνεργασίες) χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού (Ευρώπη, Ασία και Αμερική) και το Ελληνικό δημόσιο μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

    Τα ερευνητικά αποτελέσματα του ΕΚΕΤΑ (περισσότερα από 350 άρθρα/έτος) έχουν σημαντική διεθνή επιστημονική απήχηση (περισσότερες από 7.100 ετεροαναφορές/έτος). Το ΕΚΕΤΑ είναι ο πρώτος ελληνικός ερευνητικός φορέας που αναγνωρίζεται από την Ε.Ε. (2012) ότι σέβεται τις αρχές της “Χάρτας του Ερευνητή και του Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών”.

2

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ

Η Φροντίδα Ζωής ως ερευνητικός φορέας αλλά και ως ιδιωτικός οργανισμός παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ’ οίκον, έχει την δυνατότητα να αναλύσει και να συνεισφέρει μέσα και από το δίκτυο των επωφελουμένων της, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καταγραφή των αναγκών των ηλικιωμένων και ΑμεΑ, και στην δοκιμή και επικύρωση των προτεινόμενων λύσεων, είτε πρόκειται για τεχνολογικές εφαρμογές υψηλής προστιθέμενης αξίας, είτε για κοινωνιολογικού χαρακτήρα αναλύσεις και προτάσεις.

Η εταιρεία “Φροντίδα Ζωής – ΑΦΟΙ ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.” ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας που ασχολείται με την φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Σκοπός της εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν ανακούφιση και ξεκούραση από την καθημερινότητα. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με φιλοδοξία να επεκταθούμε όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στις καρδιές όλων αυτών που μας χρειάζονται.

Το προσωπικό μας απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στους προκειμένου να νιώσουν καλύτερα οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Η έμπνευσή μας πηγάζει από την αυθόρμητη ευγένεια των καθημερινών ανθρώπων προς τους ηλικιωμένους ή τα άτομα με αναπηρία, σε πράξεις όπως το να δώσουν την θέση τους στο λεωφορείο ή την προτεραιότητά τους σε κάποια σειρά αναμονής. Αποφασίσαμε να ενστερνιστούμε αυτές τις ενέργειες και να τις κάνουμε να ανθίσουν σε κάθε διάσταση της ζωής αυτών των ανθρώπων.

3

ΑΡΞ.ΝΕΤ

Η ARX.NET ΑΕ, από το 2001, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, Κατασκευαστών Κινητών Συσκευών και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Οι στρατηγικές συνεργασίες με τις εταιρίες OTE/Cosmote (T-MobileGroup), Vodafone Group, Elisa Φινλανδίας, Huawei, Samsung, Telefonica/Movistar, Wind, Cyta και άλλες εταιρείες παγκοσμίως, οδήγησαν την ARX.NET στο επιτυχημένο λανσάρισμα μιας σειράς cloud-based υπηρεσιών, mobile εφαρμογών/υπηρεσιών, mobile portals, υπηρεσιών billing και πλατφορμών παράδοσης περιεχομένου.

Σήμερα, η ARX.NET, συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους ηγέτες των cloud-based υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας επόμενης γενιάς και των cross-platform εφαρμογών για Παρόχους Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών. Έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης πάνω σε cloud-based υπηρεσίες επόμενης γενιάς, η ARX.NET προσφέρει σε Παρόχους Κινητής Τηλεφωνίας white label λύσεις που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις προϊοντικές τους προτάσεις, να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό, να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των συνδρομητών τους και να αποκτήσουν νέες ροές εσόδων.

Η ARX.NET έχει αναγνωριστεί πανευρωπαϊκά για την σημαντική εμπειρία της στην ανάπτυξη λογισμικού, τις συνεργασίες της και το λανσάρισμα υπηρεσιών στους ακόλουθους τομείς:

Cloud-based υπηρεσίες επόμενης γενιάς για καταναλωτές και επιχειρήσεις (white label λύσεις για Παρόχους Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Κατασκευαστές Κινητών)
Μobile, SmartTV, PC, MAC και WebTV εφαρμογές για Παρόχους Υπηρεσιών Τηλεόρασης
Mobile και SmartTV εφαρμογές για Παρόχους Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και εταιρείες (έχει αναπτύξει πάνω από 500 εφαρμογές)
Loyalty Schemes για Παρόχους Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Retailers
Locpush, Υπηρεσία cross-channel Mobile Marketing, Rich Push Notification και Analytics
Υπηρεσίες SMS (premium rate SMS)
Ανάπτυξη και διαχείριση υπηρεσιών mobile portal για Παρόχους Κινητής Τηλεφωνίας
Πλατφόρμες χρεώσεων (Charge to bill / Mobile Billing) για τρίτους παρόχους υπηρεσιών με διασύνδεση σε Παρόχους Κινητής Τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο
Πλατφόρμες διαχείρισης και συσσωμάτωσης mobile περιεχομένου

bg image