Παρουσίαση του έργου υποστηρίΖΩ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Παρουσίαση του έργου υποστηρίΖΩ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Το έργο υποστηρίΖΩ στοχεύει στη δημιουργία υποστηρικτικής τεχνολογίας για άτομα της Τρίτης Ηλικίας και ατόμων με Άνοια. Η καινοτομία και ο αντίκτυπος του έργου στην βιοϊατρική τεχνολογία στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι μεγάλη και, ως εκ τούτου, σημαντική θα είναι η παρουσία του έργου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΗΤ), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 9 – 10 Μαΐου.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης από το ΕΚΕΤΑ, θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα τη Διάχυτη Υποβοηθούμενη Διαβίωση με την υποστήριξη τεχνολογιών αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του παραδείγματος του έργου υποστηρίΖΩ. Επίσης, από την ίδια ερευνητική ομάδα, ο Δρ. Θάνος Σταυρόπουλος θα παρουσιάσει την εργασία με επίκεντρο το αντικείμενο του έργου υποστηρίΖΩ. Παρακάτω οι συγκεκριμένες ώρες και μέρες που θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις:

Πέμπτη 9 Μαΐου, 14:45-16:00 – Αίθουσα ΉΡΑ

4η  ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – Στρογγυλή τράπεζα: Εξατομικευμένη καθοδήγηση (coaching) για την ευημερία και τη φροντίδα.

Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης, Sensor based Ambient Assisted Living.

Παρασκευή 10 Μαΐου, 12:15-13:45 – Αίθουσα ΉΡΑ

8η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – Στρογγυλή Τράπεζα: Health Monitoring Technologies.

Thanos G. Stavropoulos, Dimitris Strantsalis, Orestis Pronakis, Spiros Nikolopoulos and Ioannis Kompatsiaris, υποστηρίΖΩ: Σύστημα Υποβοηθούμενης Διαβίωσης Ηλικιωμένων μέσω Φορητών Συσκευών.

*Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

*Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Leave a Reply