Αποτελέσματα Ενημερωτικής Εκδήλωσης στα πλαίσια του Ερευνητικού έργου “ΥποστηρίΖΩ”

Αποτελέσματα Ενημερωτικής Εκδήλωσης στα πλαίσια του Ερευνητικού έργου “ΥποστηρίΖΩ”

  • Post Author:
  • Post Category:Event

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις 18.00 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες για τη Φροντίδα της Άνοιας – Ενημέρωση και Ευκαιρίες Συμμετοχής στην Έρευνα» στο Κέντρο Ευεξίας Buddha Libre στην οδό Καρακάση 112 της Κάτω Τούμπας, Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως άτομα άνω των 60 ετών καθώς και οι περιθάλποντες τους, επαγγελματίες υγείας, πληροφορικής, ανθρωπιστικών επιστημών κ.α.

Η ενημερωτική εκδήλωση επομένως είχε διπλό σκοπό:

  1. Την ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας για τη φροντίδα της άνοιας, την έρευνα και τις πιλοτικές δοκιμές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
  2. Το κάλεσμα ηλικιωμένων και ατόμων με άνοια για συμμετοχή στην έρευνα του EKETA-ΙΠΤΗΛ στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «υποστηρίΖΩ».

Συνολικά 10 συμμετέχοντες άνω των 60 ετών από την εκδήλωση έλαβαν από έξυπνο ρολόι FitBit και ένα κινητό Xiaomi – για διάστημα 2 μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο). Στο μέσο αυτού του διαστήματος και για διάρκεια ενός μήνα παρακολούθησαν (δωρεάν) συνεδρίες ήπιας σωματικής και πνευματικής άσκησης, δύο φορές την εβδομάδα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, εκτός από τα οφέλη που είχε για τους ίδιους τους συμμετέχοντες (δωρεάν χρήση τεχνολογίας και δωρεάν συμμετοχή στις συνεδρίες, λήψη ανατροφοδότησης και παρακολούθηση), ωφέλησε σημαντικά τους στόχους και την έρευνα του ερευνητικού προγράμματος «υποστηρίΖΩ»  αλλά και το κοινωνικό σύνολο καθώς συνέβαλε σημαντικά στη παροχή σημαντικών πληροφοριών για την ιατρική γνώση.

 

Διοργάνωση

Ερευνητικό Έργο «υποστηρίΖΩ» – http://ypostirizo-project.gr

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) – http://certh.gr

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) – http://iti.gr

Κέντρο Ευεξίας Buddha Libre – http://buddhalibre.gr

Επιστημονικός Υπεύθυνος – Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης

Ερευνητές – Δρ. Θάνος Σταυρόπουλος, Κα Ιουλιέττα Λαζάρου, Δρ. Σπύρος Νικολόπουλος

Υποστήριξη

Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer – Alzheimer Hellas

Ιατρική Σχολή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επιστημονική Υπεύθυνη – Δρ. Μάγδα Τσολάκη

ARX.NET

 

Σελίδα Εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/2308034036128173/

bg image

Leave a Reply